Egyetemes könyörgések

Olvasó- és zsoltártónusok
Lesson
Forrás: GH 574 (506. oldal)

Kotta

Minta az Egyetemes könyörgésekhez:

Imádkozzunk a világ és a szent Egyház békéjéért és jólétéért, hogy adja meg Isten nekünk az igazi békét és védjen meg minket az isteni erények teljességében!

V. Imádkozzunk az egyetemes Egyházért, pápánkért, püspökünkért, plébániánkért, hogy az Úr segítsen minket, és mi szüntelenül az égi reménységet látva, teljesítsük az imádás kötelességét! R.
V. Imádkozzunk a betegséggel megpróbált testvérekért; azokért, akik számkivetésben, fogságban, szenvedések közt gyötrődnek, hogy az Úr adjon nekik erőt és vezesse őket épségben vissza közénk! R.
V. Imádkozzunk a kívülállókért, az eltévelyedettekért, ellenségein- kért, s azokért, akik Isten nevéért üldöznek minket, hogy az Úr világosítsa meg őket és vezesse el az igazság fényére! R.
V. Imádkozzunk az egész világért, hogy az Úr minden embert védelmezzen, szabadítson meg a gonosztól, és mennyei birodalmába vezesse be őket! R.

Óvj meg minket, kérünk, Urunk, minden lelki és testi veszélytől, adj nekünk kegyelmesen épséget és békességet, hogy Anyaszentegyházad biztos szabadságban szolgálhasson neked. Krisztus, a mi Urunk által. R. Ámen!